Oei, ik groei!

02 jul

Oei, ik groei!

Blog, Burgerbegroting, Leerlingenvervoer, Ontmoetingsplekken, Openbaar Vervoer No Response

Ineens realiseer je je dat het al juli is. Dat de zomervakantie voor menigeen voor de deur staat of zelfs al begonnen is. Herken je dat? Tijd om even een pas op te plaats te maken. Samen terug te kijken op PinkValley 2014 en 2015. Dat we samen al heel veel bereikt hebben is een feit, maar of we dat ons ook allemaal realiseren is iets anders.

Beschuit met pink muisjes

Laten we eerst teruggaan naar donderdag 25 september 2014; na een drietal evenementen – Serious Ambtenaar, Friet Friday en Prototype This – stonden er vier PinkValley finalisten in een bomvol ’t Spant te Bussum. In slechts één minuut moesten zij het publiek zien te overtuigen van hun app-idee.

Deze memorabele dag is precies vandaag 39 weken geleden. Dat we hoogzwanger zijn is een understatement. We weten ook dat het grootste deel van de baby’s wordt geboren in de twee weken voor of de twee weken na de uitgerekende datum. Het wachten wordt dan ook steeds moeilijker… En we worden overspoeld met gedachten en emoties; we zijn nerveus, kijken vol verwachting uit naar de geboorte, maar hebben ook angst voor wat er komen gaat.

Een tweeling kunnen we het niet noemen, maar deze maand worden wel de eerste twee apps uit het PinkValley nest geboren: GoOV met grote dank aan Rens Kempen, Peter Papegaaij, PinkRoccade Healthcare en Yonder alsook GoOV BV. LARS met veel lof voor Patrick Nelen, PinkRoccade Local Government en Yonder. 

Nog wat te pril…

Gedurende het begin van deze zwangerschap hebben we overigens niet stilgezeten. In april was er de kick-off van PinkValley 2015. In twee dagen tijd vele goede ideeën leiden tot een selectie van twee finalisten: de TrefApp en SJEK! de burgerbegroting.

De organisatie van een finalemoment is niet meer gelukt voor ons zwangerschapsverlof, maar beide challengers hebben zelf de stoute schoenen aangetrokken. Zij hebben hen app-idee onder de aandacht gebracht bij diverse partijen. Uiteraard hebben ze PinkValley daar steeds bij betrokken en weten wij van de hoed en de rand, maar het is nog allemaal wat te pril om hier al iets over naar buiten te kunnen brengen.
Kortom, het basisidee van PinkValley – in korte tijd van idee naar prototype naar het lanceren van een app – staat als een huis. De toekomst voor deze vier apps uit het PinkValley nest ligt helemaal open. Houd onze diverse communicatiekanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de geboorte en ontwikkeling.  En mocht je zelf een idee willen doorontwikkelen, schroom niet!


20 Comments

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Heel Holland Zorgt 26 juni 2015 Zelfstandig op reis, maar nooit alleen LARS Van idee-bedenker naa… 14 juli 2015