Heel Holland Zorgt

26 jun

Heel Holland Zorgt

Blog, Openbaar Vervoer No Response

De deelnemers aan de Holland Zorgt hackathon brainstormen vanavond [vrijdag 26 juni 2015] tot in de kleine uurtjes over oplossingen die mantelzorgers ondersteunen en enthousiasmeren bij het uitvoeren van hun betekenisvolle taak.

Zelf ben ik al onderweg naar huis. Met de trein. Reizen met het openbaar vervoer is voor mij een vanzelfsprekendheid geworden. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking en/of ontwikkelingsstoornis ligt dat anders. Vanmiddag mocht ik vertellen over een oplossing, in de vorm van de app GoOV, als ‘wake up call’ tijdens de hackathon.

GoOV begeleidt de reiziger stapsgewijs naar zijn of haar bestemming. De app blijft overzichtelijk doordat er geen onnodige informatie wordt weergegeven. Door locatie-informatie en doordat de reiziger feedback geeft over de reis, wordt in de gaten gehouden of alles goed gaat. Mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan bel je met één druk op de knop voor hulp.

Holland Zorgt en PinkValley

De opzet van Holland Zorgt is vergelijkbaar met die van PinkValley. De behoefte staat centraal. Er wordt niet gedacht vanuit de mogelijkheden die de technologie biedt. In plaats daarvan is de vraag van de gebruiker leidend. Verschillende disciplines denken samen over oplossingen voor het sociale domein en pitchen hun ideeën na afloop van de brainstormfase aan een kritisch publiek van peers.

Dan is het idee geboren en wordt nagedacht over de uitwerking en het ontwerp. Het is goed om te zien dat deze vorm van co-creatie breed wordt toegepast om te zoeken naar innovatieve oplossingen waarbij technologie kan ondersteunen.

Ik ben ervan overtuigd dat we er na vandaag weer mooie ideeën bij hebben. En bovendien nog meer enthousiaste mensen die meedenken over de zorg van de toekomst. Ik ben trots dat ik daarvan deel mag uitmaken.

Rens Kempen

Winnaar PinkValley 2014

http://www.renskempen.nl/


1352 Comments

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Computable Awards 201… 9 juni 2015 COMPUTABLE_AWARD images Oei, ik groei! 2 juli 2015