[leestip] Suits & Hoodies

18 feb

[leestip] Suits & Hoodies

Blog No Response

Het geheim van de succesvolle start-up

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: start-ups die van plan zijn de wereld te veroveren. Van de 100 falen er echter 99. Die ene die doorbreekt dwingt bestaande bedrijven op de knieën of zet een hele sector op zijn kop. Wat is het geheim van die start-up? En welke corporates slagen erin zich staande te houden en terug te slaan? Quintin Schevernels begaf zich in beide werelden en kwam tot de conclusie dat hun aanpak opvallend veel overeenkomsten vertoont. Hij laat in Suits & Hoodies zien welke zeven essentials zorgen voor succes, zowel bij start-ups als bij corporates.

De zeven essentials voor succes

Op basis van onderzoeken, publicaties en eigen ervaringen komt Schevernels tot zeven essentials voor succes: groot dromen, vernieuwen, product, cultuur, talent, focus en funding. Een succesvol bedrijf begint bij een zeer ambitieuze doelstelling. Het model van de zeven essentials geeft de lezer een venster om naar bedrijven te kijken, of dat nu een corporate als VNU Media is of een start-up als Layar. Een venster om te kijken of een bedrijf de essentials heeft om succesvol te zijn. Niet wetenschappelijk, maar vooral gebaseerd op de praktijk. En juist daardoor leest het boek heerlijk weg.

De weg naar Mt. Succes

Iedereen probeert zijn weg naar succes te plannen, maar er is geen standaardroute die je kunt volgen, aldus Schervernels. De weg naar succes is geen vloeiende lijn, geen toverformule die voor elke onderneming of elk idee geldt. Deze weg zit vol verrassingen, vol kansen, vol bedreigingen. Je zult moeten anticiperen, improviseren, versnellen of een pas op de plaats maken. De weg ligt bezaaid met onzekerheid, tegenslag, hoop en koerswijzigingen. Dit kunnen we ook vanuit onze ervaringen binnen PinkValley enkel bevestigen.

Als jij PinkValley interessant vindt, is het boek ‘Suits & Hoodies: het geheim van de succesvolle start-up’ een absolute aanrader! Nieuwsgierig? Deel één kun je direct lezen: http://www.businesscontact.nl/wp-content/uploads/2016/01/Suit_en_Hoodies_Deel-1.pdf.


648 Comments

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

20 Trackbacks

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Service GoOV gaat uit… 4 februari 2016 Zelfstandig op reis, maar nooit alleen Ontwikkeling app PinkValley 2016 uitge… 25 maart 2016