Van idee-bedenker naar product owner

14 jul

Van idee-bedenker naar product owner

Blog, Leerlingenvervoer No Response

Het is nog maar net een jaar geleden dat ik mijn idee indiende bij PinkValley. Een soort “Uber voor leerlingenvervoer”. Het is het heel bijzonder mijn idee nu als app op mijn smartphone te hebben staan. Eens te meer omdat ik in de rol van product owner nauw betrokken ben gebleven bij de ontwikkeling.

In het PinkValley-traject werd mijn wens om het leerlingenvervoer slimmer te organiseren en ouders er meer bij te betrekken verder uitgewerkt. De beoogde app werd vernoemd naar mijn jongste zoontje: LARS (Leerlingen App Rijd Samen). Een app die zijn, maar ook mijn, sociale leefwereld enorm zal vergroten.

In januari 2015 werd bekend gemaakt dat “mijn” idee door de GebruikersVereniging van PinkRoccade Local Government was uitgekozen om cadeau te doen aan haar leden. Dit in het kader van het 25-jarig bestaan van deze vereniging.

Verantwoordelijkheid krijgen en nemen

En daarna ging het ineens snel. Voor ik het wist was ik lid van het scrumteam van PinkRoccade Local Government en Yonder. In de rol van product owner maar liefst! Als we even de materie induiken lezen we dat de product owner een teamlid is, maar hem ook het succes van het opgeleverde product aan te rekenen is. Dat is me nog eens een verantwoordelijkheid zeg!

In die rol mocht ik in de afgelopen maanden dan ook meedenken en -beslissen over de daadwerkelijke bouw en inrichting van de app. Welke functionaliteiten er in versie 1.0 echt niet mochten ontbreken. Hoe de “look & feel” van de app zou moeten zijn. Op welke manier de “knoppen” in de app zich moeten gedragen. En nog veel meer.

Dit betekende wekelijkse Skype-meetings met mijn collega’s van PinkRoccade Local Government en Yonder. In het Engels, want de app wordt door Yonder in Roemenië gebouwd. We hebben er met z’n allen hard aan gewerkt, maar ook ontzettend veel plezier gehad tijdens dit project. De lijnen waren kort, we konden snel schakelen en iedere week kwam de app weer verder tot leven.

Durf te dromen

De eerste versie is inmiddels in de testfase beland. Op mijn smartphone staat mijn app! De eerste gemeenten hebben toegezegd om mee te werken aan een pilottraject. Bij de start van het nieuwe schooljaar zullen de eerste gebruikers LARS gaan inzetten. Het blijft bijzonder en een beetje onwerkelijk.

Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik zo nauw betrokken zou worden bij de ontwikkeling van de app. Ik heb er ontzettend van genoten. En dat doe ik nog steeds, want we (het hele scrumteam) hebben nog genoeg ideeën om nog een aantal versies te ontwikkelen :-)

Patrick Nelen

http://idealiter.nl/finale/


22 Comments

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Oei, ik groei! 2 juli 2015 images Arend Meijer De overheid: sleutel … 22 juli 2015