Zelfstandig op stap, maar nooit alleen

28 mei

Zelfstandig op stap, maar nooit alleen

App, Blog, Openbaar Vervoer No Response

Mensen met een verstandelijke beperking zelfstandig op reis met het openbaar vervoer, begeleid door een mobiele app. Dat was het idee. Een idee dat inmiddels werkelijkheid is.

Frustratie vraagt om oplossing

Meer dan 150.000 mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsstoornis kunnen niet zelfstandig reizen met het openbaar vervoer. Dus blijven ze thuis. Of gaan met duur speciaal vervoer of met begeleiding.

De oplossing? Een mobiele app die mensen met een verstandelijke beperking begeleid gedurende hun reis met het openbaar vervoer. Een app die mensen stap voor stap meeneemt in het openbaar vervoer. Die vraagt of je je OV-chipkaart bij je hebt. Je vertelt waar het goede perron is. Wanneer je uit moet stappen. En als je vragen hebt of als je in paniek bent, bel je met één druk op de knop om hulp. En omdat je begeleider precies kan zien waar je bent, kun je nooit verdwalen.

Het resultaat: GoOV voor Android én iOS

Het resultaat: GoOV, een app die geld bespaart en verzorgers ontlast. Maar vooral een app die mensen helpt om zelfstandig op stap te kunnen. Zelfstandig, maar nooit alleen.  

Voor Android bestaat de app GoOV inmiddels. Recent hebben PinkValley en GoOV een overeenkomst gesloten voor de doorontwikkeling van de app voor de iPhone en iPad.

De eerste demo hebben we onlangs mogen bewonderen in een videoconferentie met Yonder in Roemenië. Ook de iOS app is bijna af! Binnen enkele weken verwachten we de eerste versie van de GoOV iOS app te kunnen presenteren. Houd dus zeker mijn blogs in de gaten.

Rens Kempen

Winnaar PinkValley 2014

http://www.renskempen.nl/


4 Comments

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sjek! De burgerbegrot… 6 mei 2015 SJEK COMPUTABLE_AWARD Computable Awards 201… 9 juni 2015