Pilotgemeenten gezocht voor LARS

29 jul

Pilotgemeenten gezocht voor LARS

Blog, Leerlingenvervoer No Response

De app LARS (Leerlingen App Rijd Samen) van PinkValley-finalist Patrick Nelen is klaar! Aan het begin van het schooljaar 2015-2016 start de pilotfase. Ben jij van mening dat het leerlingenvervoer anders kan en moet en werkzaam bij een durfgemeente? Stap in en draai mee in de pilot.

De app LARS (Leerlingen App Rijd Samen) is vernoemd naar Lars, het dertienjarige zoontje van Patrick Nelen, programmamanager Dienstverlening bij de gemeente Tholen en PinkValley-finalist 2014. Lars, die het Syndroom van Down heeft, gaat meestal met een busje voor leerlingenvervoer naar school. Regelmatig zien zijn ouders echter de kans om hem zelf te brengen en/of halen. Patrick zou het leuk vinden om andere kinderen mee te nemen tijdens zo’n rit, zodat zijn zoontje meer in contact komt met andere jongens en meisjes. Patrick en zijn vrouw hebben echter geen idee wie er langs hun route naar school woont.

Een nieuwe kijk op leerlingenvervoer

Om het leerlingenvervoer beter te stroomlijnen bedacht Patrick LARS, een app waarmee ouders kunnen aangeven wanneer zij hun kind naar school brengen en weer van school halen. Andere ouders die langs de route wonen, kunnen via LARS aangeven of hun kind wil meerijden. Een app met veel potentie, zeker als je kijkt naar factoren als efficiëntie, burgerparticipatie, en zelfredzaamheid. Een hele belangrijke is ook het sociale aspect: “Dankzij de app leren kinderen zoals Lars makkelijker nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kennen”, legt Patrick uit. “Onze zoon vindt het hartstikke leuk als er klas- of schoolgenootjes met ons meerijden. Bovendien komen ouders die in een vergelijkbare situatie als wij leven met elkaar in contact en wordt het eenvoudiger om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Het sociale aspect is dus erg belangrijk. En het scheelt gemeenten weer geld, ook niet onbelangrijk.”

Durfgemeenten, stap in!

De app LARS is klaar; aan het begin van het schooljaar 2015-2016 zal de pilotfase starten. Kinderen en hun ouders in de eerste gemeenten kunnen LARS daadwerkelijk gaan inzetten om gezamenlijk ritten van en naar school in te plannen. Pas na deze pilotfase zal de app beschikbaar worden gesteld in de appstore. Stap nu dus in en maak de inzet van LARS voor de (ouders van) kinderen op het speciale onderwijs mogelijk vanaf de eerste dag van het schooljaar.

Natuurlijk hebben we binnen PinkValley ook direct een aantal mogelijkheden voor verdere doorontwikkeling gezien. Over deze surplus voor gemeenten en scholen denken wij tijdens de pilotfase graag met een aantal durfgemeenten na alvorens deze te ontwikkelen. Immers zit bij jullie de praktische kennis rond processen en blijft het voor ons bij ideeën.

Ben jij werkzaam bij een durfgemeente en van mening dat het leerlingenvervoer anders kan en moet? Grijp je kans om mee te draaien in de pilot. Bied de inwoners van jouw gemeente vanaf de start van het nieuwe schooljaar de kans om gebruik te maken van LARS, met alle voordelen van dien. Bovendien is het dan mogelijk om betrokken te worden bij de doorontwikkeling van LARS en invloed te hebben op de surplus die LARS nog waardevoller maakt voor jouw gemeente en daarmee de (ouders van) kinderen op het speciale onderwijs.
Neem contact op met Vivian Koetsier (vivian.koetsier@pinkroccade.nl / 06-50632840) om de pilotfase van LARS te bespreken.


37 Comments

Would you like to join the discussion? Feel free to contribute!

Write a Reply or Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

De overheid: sleutel … 22 juli 2015 Arend Meijer Winnaar Finale PinkValley maa… 4 oktober 2015